Aktualności z życia szkoły
Uczniowie klas III i IV Technikum Hotelarskiego w dniach 23-25.04.2023 r. mieli przyjemność uczestniczyć w warsztatach kulinarnych, które odbyły się w Centrum Szkoleniowym w Kołobrzegu.
Tematem warsztatów była kuchnia śródziemnomorska, a trenerem Pan Wojciech Harapkiewicz, właściciel i szef restauracji Boreczna. Warsztaty odbywały się w radosnej i przyjaznej atmosferze, a dzięki profesjonalnemu podejściu szefa uczniowie nabyli umiejętności, które pozwolą im jeszcze bardziej doskonalić swój warsztat gastronomiczny.
Uczniowie mogli poznać metody i techniki kulinarne stosowane w gastronomii. Przeszli przez wszystkie etapy przygotowania kompletnej potrawy od obróbki wstępnej przez technologiczną, termiczną, dekorowanie potrawy i serwis.
Na zakończenie warsztatów wszyscy uczestnicy otrzymali certyfikaty
Warsztaty kulinarne z autorytetem odbyły się w ramach projektu” POWIAT KAMIEŃSKI SZKOLNICTWEM ZAWODOWYM STOI”